Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Főételek

2009.02.24

 Padlizsán csónak

Alufólia fényes oldalát bekenem vékonyan olajjal,ráhelyezem a félbevágott padlizsánokat (vágással lefelé) és 180 fokon 30 percig sütöm.Ha kihűlt,kikaparom a belsejét tálkába és a kanállal apróra nyomkodom.1 fej közepes hagymát 2 gerezd fokhagymát apróra vágok,kevés olajon megdinsztelem.Hozzáadok 70 dkg darálthúst,sózom,borsozom 1 csipet bazsalikommal fűszerezem.Fehéredésig pirítom,ekkor hozzáadom a padlizsánok kikapart belsejét és kb. 3 evőkanál ketchupot.Zsírjára sütöm.Amikor kihűlt,hozzáadok 1 egész tojást.Tűzálló tálat (vagy tepsit) vékonyan megkenek olajjal,belehelyezem a padlizsán héjakat.1-1- sajtszeletet teszek az aljára,majd ráhalmozom a masszát.Előmelegített sütőben 180 fokon 35 percig sütöm,majd ráhalmozok reszelt sajtot és még 5-10 percre visszadugom.

Megjegyzés: 2 padlizsánból 4 csónak lesz,de csak 1-1 csónakot bírtunk megenni.

Kímélő fasírt

Hozzávalók: 1/2 kg pulyka darált hús,1 tojás,1 kisebb vörös/lila hagyma,1 gerezd fokhagyma,mk. őröltbors,1 kk. pirospaprika,10 dkg rozspehely,só

Először a rozspelyhet hidegvízben áztatom (jól ellepje),közben összekeverem a hozzávalókat.Jó 10-15 perc áztatás után kinyomkodom a vizet a rozspehelyből és hozzákeverem a húsmasszához.Jól összedolgozom.A tepsit kicsi olajjal átkenem,vizes kanállal halmokat rakok.Előmelegített (190 fok) sütőben 1 órát sült fólia alatt,majd további 10 percet pirult 200 fokon.Isteni!!!

Képet mellékeltem.