Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


5letek

2013.02.06

 - Ha elutazol és nincs ki locsolja szobanövényeidet,itt egy jó ötlet: tölts meg egy borosüveget vizzel,fordits el a virágodat is derékszögben,meg a megtöltött (háromnegyedig) borosüvegedet is és az üveget a szájával dugd a virág földjébe.Tedd a helyére és másnap indulhatsz :) kb. Ugy néz ki a dolog,hogy zászlószerűen "lóg ki" a cserépből az üveg ferdén).

- a téli fagyoknál gyakran előfordul ha kinnt parkolsz a csillaggarázsban,hogy reggelre lefagy az autód ablaka.Ezt elkerülheted,ha szórófejes flakonba 2/3-ad ecetet és 1/3-ad vizet töltesz és ezzel lefujod az üvegeket.Reggelre nem lesz jeges.

 - hoztam egy egyszerűen elkészithető általános tisztitoszert.Hozzávalók: ecet és folyékony mosószer (ez lehet mosódió felfőzött leve......1 liter vízbe 10 szem diót lassan forralunk fél óráig.Ha kihűlt,szűrjük és flakonba töltjük)     Elkészités: az ecet és a folyékony mosószer egyenlő arányban vegyitve,majd szóróflakonba töltjük.A keletkezett hab nagyon  szépen tisztit.Aminél már próbáltam: zuhanyfülke,kád,mosdó,wc csésze,mosogató,ajtók,szekrényajtók,ablakkeretek,műanyag bútorok,kuka.........Én gyümölcsecetet használok.Igaz ez megdrágitja kissé a készterméket,de az ecet szaga engem néha,de a családomat mindig kiüldözi.A gyümölcsecet jóval enyhébb szagú,-birható.A hab állaga pontosan olyan,mint a gyári habalapú tisztitóké.

- abszolut egyszerű wc illatositás: mielőtt feltennénk a dobra a wcpapir gurigát,kedvenc illóolajunkból cseppentsünk néhányat az oldalára.

- meg mégegy: 1 csésze vizben készits el egy csomag zselatint az előrás szerint.Ha langyosra hült,tegyél bele 1 evőkanál sót,20-30 csepp illóolajat és pár csepp ételfestéket.Tölts átlátszó kisüvegbe és tedd a helyére :)

- kávés testradir: 30 gr shea vaj,15 gr kokuszvaj (zsir),1 kanál méz,2 tk őrölt kávé.Elkészit

- meghorgoltam a saját kis sikarongyomat egy régi póló és egy nylonzacskó felcsikozásával és a két "szál" összefogásával.image.jpg

image.jpg

image.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.