Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Befőzés

2008.08.24

Alaplé: kb. 3x6 dl viz,3 ek. folyékony édesítőszer,1 ek. citromlé,szegfűszeg,fahéj,szegfűbors,borókabogyó.Ez a felöntőlé kb. 3 kg gyümölcs eltevéséhez elegendő.

Az alaplét felfőzöm,majd 1-2 percre beledobom a negyedelt gyümölcsöt (közepes méretű ősziből 12-14 cikk megy egy üvegbe bele).Leveszem a tűzről,majd fakanállal beleteszem a negyedeket az üvegbe.Tenyérrel jól megütögetem az alját,hogy sűrűn legyen a gyümölcs.Az alaplét mégegyszer felforralom,felöntöm az üvegeket.Késhegynyi tartósító a tetejére,lezárni és mehet a dunsztba.

 

Tapasztalat:

kár volt a fáradságért.Nem volt arányban az íz a befektetett fűszerekkel.Az egyszerűbb fűszerezés finomabb!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.