Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mosás

2008.04.14

Szóval: a mosószeremet is magam keverem (mostmár).Fél kg szódabikarbónához (Metróban veszem,500 Ft) hozzáreszelek finomra egy egész  Gallszappant (DM a fellelési helye) vagy nem illatosított,természetes alapú szappant.

Addig keverem-kavarom őket egybe,míg egészen hasonló nem lesz a kapható mosóporokig  az állaga :-)Ha úgy döntök alkalomadtán,hogy illatosat szeretnék,hozzáadagolok pár csepp illóolajat.Ebből a keverékből adagolok mosásonként 1 ek.-lal.

Mosásnál a nagyobb szennyeződéseket vagy előreáztatom,vagy vizezem és bekenem a porommal.Hagyom rajta állni 1-2 órácskát és az eredmény magáért beszél.

Hófehér holmik mosásánál teszek a mosószeradagolóba +1/2 ek. bóraxot is.És használom az előmosóprogramot!Előmosáshoz  még + 1 ek. az adagoló előmosó rekeszébe.

Öblítőszert nem (vagy ritkán) használok.Sajnos a gyártók elfelejtkeznek az ember jányával tudatni,hogy az öblítő NEM bomlik le!Ráadásul a kelmék kevésbé nedvszívóak.....Ezért,ha néha olyan kedvem van,használom a SAJÁT öblítőmet.Összetevők: 1 citrom kinyomott-átszűrt leve 1 l vízben "feloldva".Ebből az elegyből öntök az öblítőtartályba.Néha.

"Nagyon tetszik ez a weboldal, hasznos, emberi, élhető :) Köszönöm!
Ja, és egy saját tapasztalat: indiai mosódió: olcsó, környezet és börbarát :)

Zsuzsi (from rhodosz)"