Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeretnék bemutatkozni: Pásztor Erzsi a nevem,52 éves,Budapesten élő nő-feleség-anya-nagymama vagyok.(így,-ebben a sorrendben)

Kertes házban,külső kerületben élek.Sok évvel ezelőtt :-),amikor még nem léteztek a "modern" tisztító és kozmetikai szerek,a nők akkor is ápoltak és tiszták voltak.Már-már elborított a sok illatos (büdös) termék,amikor 2 éve arra az elhatározásra jutottam,hogy valahogy nem jó ez így.............Az immunrendszerem legyengült,én is,mint sokan mások-allergiás lettem.......A bőrömmel problémáim voltak: pld. a sarkamon egy jó vastag-általam szaruhártyának nevezett bőrkeményedés birtokosa lettem......Elgondolkodtam azon,hogy a páromnak,- aki eleve tiltakozott pld. a tusfürdők használatától,mondván,nem tudja lemosni magáról :-) - vajon miért van szép babasarka?Puha keze?Kb. 1 év vegyszerkerülő életmódom adott erre választ: a csak természetes alapú szappan használatával sarkam bőre ismét puha........nem kell kenegetnem sem semmivel :-)Mivel sikerélményben volt bőven részem,most már tudatosan kerülöm a kereskedelmi  mérgeket.Rengeteg tapasztalat birtokába kerültem,s ezeket szeretném rögzíteni magam,- s mások örömére.

A weboldal címe egyértelműen utal a tartalomra.Keresem (még mindig) azokat a pénztárca és vegyszerkímélő eljárásokat,melyek könnyebbé teszik életemet,s mellyel magam módján óvom a környezetem.

Köszönöm a látogatásod.Nyilván nem véletlen,hogy itt vagy.Azt gondolom,Te is keresed az utad,úgy mint én tettem.Jó helyen jársz,böngészd örömmel a tartalmat,s kívánom,hogy bejegyzéseim örömet szerezzenek Neked (is).

Erzsi

 

Az első bejegyzésem óta eltelt kicsit több,mint 3 év.A látogatottságból ítélve nem vagyok egyedül.Sokan vagytok,akik földünket élhetővé szeretnék "varázsolni",s akik hétköznapi életüket minél kevesebb vegyszer alkalmazásával szeretnék élni.Bár mára szerencsére már széleskörűen alkalmazzuk nagyanyáink tudását,- bízom benne,hogy "táborunk " napról-napra növekszik.

Sok sikert kívánok! 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tzs1977@gmail.com

(Tóth Zsuzsa, 2009.10.22 16:20)

Nagyon tetszik ez a weboldal, hasznos, emberi, élhető :) Köszönöm!
Ja, és egy saját tapasztalat: indiai mosódió: olcsó, környezet és börbarát :)

Zsuzsi (from rhodosz)

gabka83@gmail.com

(gabi, 2008.07.10 17:41)

örülök ennek az oldalnak, sok kérdésemre találtam választ. köszönöm :)